Vochtige kruipruimte

Staat er permanent of na hevige regenval water in de kruipruimte? Of voelt deze vaak vochtig en klam aan? Dan kan dat leiden tot verhoogde (relatieve) vochtigheid in de woning.

Met name bij woningen met houten vloeren leidt dit vaak tot schimmelvorming op muren en plafonds. En het is op langere termijn niet goed voor de gezondheid van de bewoners. Maar ook bij betonvloeren leidt dit tot schade. Het beton wordt langzaam aangetast door de schadelijke zouten als gevolg van vochttransport.

Vochtige_Kruipruimte_Hygrolatiechips_3
Vochtige_Kruipuimte_Hygrolatiechips_2

Om de dampspaningen vanuit de kruipruimte te voorkomen plaatsen wij Hygrolatiechips in de kruipruimte. De chips worden in een laag van 30 cm aangebracht waardoor vochtigheid geen kans meer krijgt. Bovendien hebben de chips een isolerende waarde. Hierdoor neemt het wooncomfort direct na plaatsing aanzienlijk toe.

Mocht de kruipruimte niet diep genoeg zijn voor de Hygrolatiechips? Dan kunnen wij Hygrolatieparels gebruiken, deze kunnen in een laag van 15 cm worden aangebracht, met dezelfde werking. Voor elke situatie een oplossing.