Bij aangetast stucwerk is er vaak sprake van een onderliggend vochtprobleem. Bij vochttransport in een constructie worden altijd zouten meegetransporteerd. Deze uittredende zouten leiden vroeg of laat tot schades omdat deze uit de constructie treden. In geval van stucwerk drukken de zouten de afwerklaag van de wand.
In enkele gevallen is er geen sprake van vochtproblemen, maar is de oorzaak de samenstelling van de bouwstoffen die zijn gebruikt. Plaatselijk is de zout-concentratie zo hoog dat het stucwerk los laat.
De oplossing voor aangetaste afwerklagen is het aanbrengen van een Dry Seal saneerpleister, al dan niet in combinatie met een oplossing tegen het achterliggende vochtprobleem. Onze saneerpleisters worden in twee, drie of vier lagen aangebracht op een schone ondergrond. Deze saneerpleisters bestaan uit minerale grondstoffen en zijn damp-doorlatend en vochtwerend.
Dry Seal kan zowel bij hydrostatische, capillaire, positieve èn negatieve vochtbelastingen kunnen worden aangebracht.
Groot voordeel is bovendien dat de saneerpleister op zowel beton, metselwerk als zoutbelaste ondergronden kan worden aangebracht.