Onderzoek

Gevels, objecten en bouwdelen tonen onmiskenbaar aan in welke staat zij verkeren. Problemen, schade en verwering ontstaan vrijwel altijd door vocht in combinatie met gebreken en langdurige chemische processen, voordat dit met het blote oog waarneembaar is. Een goede diagnose stelt de problematiek vast, bepaalt de benodigde vochtbestrijding en dient als controle- middel voor de uitgevoerde werkzaamheden.

Wij zijn gespecialiseerd in het onderzoeken van vochtproblemen en kunnen dit als één van de weinige organisaties vertalen naar effectieve vochtbestrijding, waarbij wij langdurige garanties kunnen afgeven.

Het diagnosticplan is een onderzoeksmethodiek naar de oorzaken van problemen en effectiviteit van eventueel getroffen maatregelen. Uniek van het Diagnostic systeem is dat naast de signaalfunctie ook de conditie van een object kan worden bepaald. Dit is zowel van belang voor het oplossen van problemen en voor het bepalen van de levensduur, de onderhoudsbehoefte, het vaststellen van prioriteiten en/of juist het voorkomen van problemen. Met non-destructieve metingen worden eerst de probleemgebieden bepaald. Daarna wordt met aanvullend onderzoek en chemische analyses de schadelijke invloeden, de gevolgen en de uitgangspunten voor prioriteiten en effectieve vochtbestrijding.