Het betreft hier een schoolcomplex aan de Anjelierstraat in Amsterdam. Waar herstelwerkzaamheden aan de gevel van het object plaatsvinden. De gevel is gereinigd door middel van het Microwash stoomreinigingstechniek. Hiermee wordt het meest optimale resultaat bereikt, zonder de gevel onnodig te beschadigen. Plaatselijk is het voegwerk in overleg met Monumentenzorg vervangen door een nieuwe snijvoeg. Ook zullen we, daar waar constructieve scheurvorming plaatsvindt, scheuren in het metselwerk verlijmen door middel van het Aquapress EP injectiesysteem. Hier kiezen we specifiek voor een enigszins flexibele oplossing. Ervaring leert dat op de plaatsen waar scheurvorming plaatsvindt, de constructieve druk het grootste is. Bij traditioneel herstel zal helaas de scheurvorming in het metsel- en voegwerk, terugkomen na verloop van tijd.

Tevens repareren we aan de onderzijde van de begane grondvloer. Hier worden grote gedeeltes van de betonvloer losgedrukt, omdat het wapeningsstaal is gaan roesten. Na het ontroesten en het primeren van het wapeningsstaal, zullen we de onderzijde aanhelen met een minerale betonmortel. Ook moeten twee gefundeerde en gemetselde bouwmuren tegen optrekkend vocht behandeld worden door middel van het Aquapress Diffusie systeem. Zo is de school de aankomende tijd weer voldoende beschermd tegen de schadelijk invloeden van vocht.

Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden? Of bent u benieuwd of wij u de oplossing voor uw probleem kunnen bieden? Neem gerust contact met ons op per mail, telefoon of contactformulier.

Contact
Werkzaamheden:

Gevelherstel, voegwerk vervangen, graffiti verwijderen, betonvloer repareren en optrekkend vocht.

Jaar:

2020

Plaats:

Anjelierstraat te Amsterdam

 

Delen