Vochtproblemen door regenval

regen op raam

Vochtproblemen door enorme regenval

In Nederland komt het nu eenmaal voor dat het regelmatig regent, ongeacht welk seizoen het is. Dit kan niet alleen voor een sombere sfeer buitenshuis zorgen, maar dit kan ook binnenshuis merkbaar zijn. Door de enorme regenval (en windstoten) is het mogelijk dat je woning last krijgt van regendoorslag. Bij doorslaande gevels zijn geveldelen niet meer waterdicht. Bij regenval wordt de gevel vochtig en dit leidt tot vochtproblemen aan buiten- en binnenzijde. Een probleem die niet onopgemerkt blijft en waarbij de schade steeds groter kan worden zodra er niet een juiste aanpak wordt gehanteerd…

De gevolgen van doorslaand vocht

Sommige gebouwen zijn voorzien van doorlaatbare muren of de muren verkeren in een slechte staat. Zodra deze muren een te grote hoeveelheid regen te verduren krijgen is de mogelijkheid op schade groot. Dit is z0wel mogelijk aan de buitenkant als aan de binnenkant van het gebouw. Aan de buitenzijde zijn vaak schades in metselwerk zichtbaar en wordt het voegwerk uit de voegen gedrukt. Aan de binnenzijde kan dit leiden tot schimmelvorming of aangetast stucwerk.

Doorslaand vocht verhelpen

Ons advies is om direct actie te ondernemen bij doorslaand vocht, omdat de vochtproblemen bij afwachten vaak groter worden of meer schade toedienen. Om de schade te beperken is het essentieel om een expert in te schakelen. Vochtproblemen verhelpen is een expertise, die niet door elke partij kan worden opgelost. Om ieder vochtprobleem van de juiste aanpak te voorzien gaan de experts van Dry Works langs op locatie voor een werkopname. Tijdens de werkopname is het van belang om de oorzaak te achterhalen en de schade en stand van zaken te analyseren, om zo een aanpak op maat te maken en een vrijblijvende offerte.

Neem contact op met onze experts

Wacht niet en beperk de schade door direct contact op te nemen met onze experts!

Contact

 

Deel dit bericht: