Kelder lekkage: de oorzaak, gevolgen en gerichte aanpak

Dry Works kelder lekkage werkzaamheden

Kelderlekkage kan als enorm vervelend worden ervaren. Het brengt schade aan de structuur van het pand en kan resulteren in schimmelvorming en vochtproblemen. Zodra er een kelderlekkage is ontdekt in het pand is het van belang dat het vochtprobleem zo snel mogelijk wordt verholpen. Onze experts zijn gespecialiseerd in het verhelpen van diverse vochtproblemen en lekkages, in deze blog vertellen we jullie meer over kelderlekkages.

Wat is de oorzaak van kelderlekkage?

Voor een gerichte aanpak moet je de oorzaak achterhalen van de lekkage. De verschillende oorzaken kunnen onder anderen: slechte afdichting, verstopte afvoerbuizen, scheuren in de fundering of zelfs problemen met het grondwaterpeil. Hiervoor is het essentieel om te starten met een grondige inspectie van onze experts.

Grondige inspectie & analyse

Het eerste wat onze specialisten doen bij het aanpakken van kelderlekkage is een gedetailleerde inspectie. Hiervoor worden geavanceerde technologieën gebruikt en gerichte vochtmeters om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen. Aan de hand van deze analyse kan een gerichte plan van aanpak worden opgesteld.

Kelderlekkage verhelpen & voorkomen

Een van de belangrijkste methodes die wij hanteren is het verbeteren van de afdichting en waterdichting van de kelder. Dit kan variëren van het repareren van scheuren in de fundering tot het aanbrengen van waterdichte coatings op de muren. Het is niet alleen belangrijk dat de lekkage wordt verholpen, maar dit probleem wil je ook in het verleden laten. Daarom is onze aanpak niet alleen gericht op het verhelpen van het vochtprobleem, maar ook in de toekomst te voorkomen.

Wij vinden duurzaamheid ook belangrijk, daarom gebruiken wij zelfontwikkelde producten. Onze producten zijn ontwikkeld met TNO en de TU Delft en zijn toepasbaar binnen drinkwaterbereik.

Het is van groot belang om vochtproblemen zo snel mogelijk effectief te behandelen. Vochtproblemen kunnen namelijk voor meer schade zorgen, zodra deze niet direct en effectief worden behandeld. Om schade en gezondheidsproblemen te voorkomen is het dus belangrijk dat je niet te lang wacht met een expert inschakelen.

Last van kelder lekkage? Neem gerust contact op met onze experts. Wij staan graag voor je klaar!

Contact
Deel dit bericht: